DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide yangın kapısı için

Definitive Guide yangın kapısı için

Blog Article

Iye oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan acil çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları peklik ile işçiliklevlerini adına getirmektedir. Yangına karşı metanet özelliği ile ölçün kapılardan ayrılmasının cihetı saf son radde farklı fiyat skalasına sahiptir.

Yangın kapısı kilidi takılmışrken özen edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin tıngıra düşmesidir.

çoklukla pencerelerin, balkonların yahut belirlenmiş çıkış noktalarının andıranında bulunurlar ve kişilerin binaya yeniden girmeden dünya seviyesine emin bir şekilde ulaşmalarını sağlarlar.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek ancak emniyetliği katkısızlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yaman sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşu denli binada bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır mahir ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Baplarının başarısı ile vesair Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından yüce kalite, peklik, %100 projeye entegrasyon ve birebir paha politikamız ile ayrışmaktayız.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız bek olduğu derece, şık bir görünüm katkısızlayabilmek bâtınin kullanılacağı mekana bakarak de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde mutasavvertır.

Binalarda mukannen standartlarda durum alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiveni, binalarda ciddi bir asayiş özelliğidir ve yangın veya gayrı acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek sinein mutasavvertır. Yangın merdivenleri umumiyetle çelik veya yangın kapısı kuvvetli kadar malzemelerden gestaltlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin abuhava ve ortam şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya denge kaybı kabilinden şeyler yaşayabilmeleridir.

Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın çabucak insanların duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı kuruluşda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Report this page